Om denne side

 

Dette websted er et resultat af flere års ugentlige formiddage

i Biecentret, Hobro. Her mødes en lille gruppe pensionister og hygger sig med efterbehandling af digitale fotos samt en kaffepause i kantinen - ikke at forglemme.

 

Biecentret har en datastue med 8 glimrende pc'ere med Windows 10 og tilhørende gode skærme. Vi bruger redigeringsdelen i Adobe Photoshop Elements 15, - et program, som er udmærket og tilstrækkelig til at dække holdets behov.

Tirsdag formiddag skal være for sjov forstået på den måde, at den enkelte deltager på holdet skal have det godt og forhåbentlig lære noget hver gang. I vores alder er hukommelsen ikke, hvad den har været, og derfor er gentagelser gavnlige.

 

Digital billedbehandling har mangfoldige muligheder. Min interesse er at gøre det gode foto bedre, d.v.s. at efterbehandle sit foto, så det svarer til den oplevelse, man havde, da man tog billedet, - det er det jeg brænder for, men der kan redigeres på mange andre måder. Mange af disse prøver vi også på tirsdags-holdet.

 

Jeg kommer hver gang med et bud på, hvad der kan arbejdes med. Dette bliver præsenteret på denne webside. Fotos, der bruges på de enkelte sider, medbringes på en USB-stick. Alle fotos til de forskellige opgaver kan i øvrigt downloades fra mit Google-drev.

 

Der er en del programmer til redigering af digitale fotos. Elements 15 er fra 2015, og der kommer en ny version hvert eller hver andet år. Derfor er der forskellige udgaver på deltagernes egne pc'ere. Hver opdatering af Elements giver lidt nye muligheder, men den grundlæggende billedbehandling klares fint med version 2015.

 

Vil man købe Photoshop Elements i dag, kan man ikke købe ældre versioner. Fint nok. Hvad vi laver tirsdag formiddag, kan laves på alle nyere versioner. PS: Jeg holder gerne et længere foredrag om fordelene ved at bruge Photoshop Elements, (har selv version 15 og 23 på min computer).

 

Erik Kjær

 

Opgaveeksempler