Farvestik 2

Nok en søgning på nettet (Google - billeder) giver nogle foto med forkert belysning. Jeg har søgt på farvestik - color cast - Farbstich - dominante de color - färgskiftningar - i colore. Google oversæt kan vise, hvad farvestik hedder på alverdens sprog.

 

Kopier billedet
Sort/hvid blev løsningen.
 
Kopier billedet
Første lag retter venstre side, - andet lag får grøntsager til at se naturlige ud. Perfekt blev det ikke, men dog bedre.
 
Kopier billedet
Den grønne madras kaster grønt i ansigtet, der ligger i skygge. En blitz (flash) ville have gjort underværker. Jeg er ikke tilfreds med mit resultat.
 
Kopier billedet
Det er et af de lette: Levels - hvid pipette på gulvspanden efterfulgt af lidt lys og kontrast..
 
Klik på foto for stor størrelse
Den røde baldakin giver bagerne og brødet en forkert farve. Her er brugt Levels - den hvide pipette. Til sidst er der brugt Sponge Tool - svampen - til at fjerne det sidste røde skær i det hvide tøj og i brødet.
 
 
 

Originalen ligger på USB-stick i mappen Farvestik - colorcast3

Helt godt blev det ikke

 

File - Open in Camera Raw

 

Der er brugt værdier som vist til højre.

 

Efterfølgende er der justeret lidt med Levels - den hvide pipette.

 

Himlen blev lavet lidt mørkere i et justeringslag.

 

PS: I andre programmer kan man indstille temperaturen (Kelvin) bedre end i Elements.

 

 

 
Originalen ligger på USB-stick i mappen Farvestik - colorcast1.
 
 
 
 
Her er plads til lidt flere "forkerte" foto - jagten fortsætter.
 

NB: Vi kan som glade amatører ikke forvente det perfekte resultat, når der skal rettes op på en uheldig optagelse. Den professionelle billedbehandler har en erhvervsuddannelse i bagagen og mestrer dermed adskillige teknikker og professionelle programmer. Hans/hendes foto kommer normalt fra professionelle kameraer - det giver nogle muligheder, som mobiltelefonen eller de små kameraer ikke kan levere. Man kan teknisk set ikke få det samme ud af et lommekamera til 2-3.000 kr. som af et kamera, der koster 5 - 10 gange så meget.

 

Men der kan taget fremragende billeder med et udstyr i den billigere ende, for grundlæggende drejer det sig om at kunne se sit motiv og at være bevist om, hvad der er, man vil fortælle med sit foto.