Slette baggrunden - Background Eraser Tool

 

Et fritlagt motiv kan fås ved at slette baggrunden.

 

Vælg Eraser Tool (viskelæderet). Der vises tre muligheder. Vælg Bachground Eraser Tool. Vælg Contiguous (som støder op til/grænser til hinanden).

 

 

Der er anvendt Elements 13

 

 

Vælg en lille Tolerance.

 

Værktøjet sletter den farve, der markeres med det lille kryds i centrum af cirklen. Flader med en anden farve bliver ikke slettet.

 

Det virker perfekt, når baggrunden er ensfarvet. Har den mange nuancer, må man slette af flere omgange.

 

Det almindelige viskelæder kan med fordel bruges i flader, hvor der ikke grænses op til forgrunden.

 

I de to eksempler er motivet lagt på en ny baggrund. Til den første baggrund er der brugt Gradient Tool. Guiden er lagt på en ensfarvet baggrund.

 

Når baggrunden er visket væk, laves et nyt lag, der fyldes med en valgfri farve. Laget flyttes ned under motiv-laget. Flatten Image. Der kan nu rettes småting med Clone Stamp Tool.

 

Hent foto på USB-stick: Slette baggrund - 2008-04-24, foto paa havnen-1046.jpg Ved ikke hvem der har fotograferet.

 

 

Hent foto her. Baggrunden er ensfarvet.

 

 

Den mexicanske kvinde er kommet til Bornholm.

 

Hent foto på USB-stick: Slette baggrund - 2014-11-15-29 - 6846 & Slette baggrund - 2014-08-09, Opalsøen - 5298

 

Foto af kvinden beskæres, inden hun fritlægges med Background Eraser Tool. Vælg Contiguous. Når konturen (omkredsen) er fritlagt, kan det almindelig viskelæder bruges.

 

Hvis der gemmes i PSD-format, kan det fritlagte foto åbnes for yderligere redigering. Det kan være en fordel, hvis man opdager, at der var noget, man havde overset at fritlægge.

 

Åbn foto fra Bornholm og træk kvinden op på stien. Hun skal nok laves lidt mindre. Image - Transform - Free Transform. Flyt foto, så skyggen rammer stien.

 

For at få belysningen på kvinden til at passe bedre med de nye omgivelser har jeg gjort hende lidt mørkere med Brightness/ Contrast.

     

 

Ekstra opgaver, januar 2020

 

Kvinden: USB-stick: Slette baggrund -  IMG_4556. Baggrunden er lavet med Gradient Tool.

 

 

Baggrundsbilledet er fundet på nettet. USB-stick: Slette baggrund - baggrund.png. Frugtbarhedens gudinde, Artemis: USB-stick: Slette baggrund -  IMG_4599

 

 

Bavianen ligger på USB-stick: Slette baggrund -  IMG_2301. Baggrund: USB-stick: Slette baggrund - EugeneLemay-Faded203-cm. Baggrunden er lavet til sort-hvid: Enhance - Convert to Black and White - Scenic Landscape.

 

Stenen er et par meter høj. Det er en årskalender. USB-stick: Slette baggrund -  IMG_5921. Baggrundsbillet er efterbehandlet lidt - USB-stick: Slette baggrund -  IMG_5741.

 

Klassefoto fra Mexico: USB-stick: Slette baggrund -  IMG_5886. Baggrunden er sjusket slettet. Baggrundsbilledet er lavet med Gradient Tool.

 

Prøv evt. også af fjerne baggrunden på USB-stick: Slette baggrund -  IMG_5712.