Slideshow direkte fra stifinder

 

Vi har prøvet at lave et slideshow med såvel musik som med smarte overgange mellem de enkelte billeder, og det blive meget flot. Og det fylder en del på harddisken. Se evt. her.

 

En anden mulighed er at bruge programmet, (app'en) Billeder. Det er den der normalt aktiveres, når man dobbeltklikker på et billede i stifinder og får vist sit billede i en stor størrelse.

 

 

Her er der dobbeltklikket på et foto fra Kerteminde. Billedet ligger i en mappe med de fotos, der kom med hjem fra et par overnatninger i den fynske, 2022. Klik som vist på de må prikker. Så dukker der en masse muligheder op, og der kan vælges Slideshow. Så bliver alle fotos i mappen vist i et adstadigt tempo.

 

Dette virker både med Windows 10 og Windows 11.

 

Bemærk: Der kan ikke rettes på, hvor længe et foto skal vises, og der kan ikke tilføjes baggrundsmusik. Vil man selv styre, hvornår det næste billede skal vises, skal de ikke vælges Slideshow. Så skal man dobbeltklikke på det første foto og derefter styre tempoet med pile-tasterne. Så er der tid til af fortælle om det enkelte motiv.

 

Prøv selv med fotos i mappen USB - Kerteminde eller en af dine egne mapper.

 

PS: Jeg har lavet mine billeder mindre, så de passe til skærmens bredde, 1920 pixels. Så fylde de ikke så meget på USB'en, og skærmen kan jo ikke vise mere. Har du plads nok på dit system, er der ingen grund til at lave sine fotos mindre.